Een zonneboiler kopen? Zo ga je best te werk…

Van plan om een zonneboiler te installeren in je bestaande woning? Of wil je je je nieuwe woning van een zonneboiler voorzien? Een verstandige keuze! Want zo bespaar je jaar na jaar op je energiefactuur en doe jet het milieu een grote dienst. Bovendien kan je in renovatie genieten van heel wat premies. En in nieuwbouw heeft het installeren van een zonneboiler een positieve invloed op het E-peil van je woning (misschien wel in die mate dat je recht hebt op een korting op onroerende voorheffing).

Maar nu je beslist hebt een zonneboiler te kopen, en nu je al enig idee hebt van hoeveel een zonneboiler kost, hoe ga je nu best te werk?

1. Ga eerst na of je woning geschikt is voor een zonneboiler. Zonneboilers nemen weinig plaats in. Dat geldt zowel voor de boiler in je huis als voor de zonnecollectoren op het dak. Toch zijn bv. de oriëntatie en de zoninval op je dak van kapitaal belang een optimaal rendement van je zonneboilerinstallatie te garanderen. Praat hierover met je architect, met een lid van Belsolar of met je installateur.

2. Kies voor welke toepassing of welke toepassingen je je zonneboiler wil gebruiken en neem hiervoor contact op met een zonneboilerfabrikant die aangesloten is bij de zonneboilerassociatie Belsolar of met een goede installateur van zonneboilers.

3. Als de zonneboiler geplaatst is, vraag dan zeker de premies waarop een zonneboiler recht geeft aan. Op basis daarvan kan je correct berekenen wat de terugverdientijd van je zonneboiler is.

4. Een zonneboiler heeft weinig onderhoud nodig en heeft een lange levensduur. Toch is het een goed advies om je zonneboilerinstallatie regelmatig te laten controleren en goed te laten onderhouden. Neem hiervoor contact op met je zonneboilerinstallateur of met het lid van Belsolar dat je zonneboiler fabriceerde of verdeelde.

Een handig stappenplan ‘Een eigen zonneboiler, hoe begin je eraan?’ wanneer je beslist hebt een zonneboilerinstallatie te kopen vind je via deze link.


Heb je vragen
over zonneboilers?
Op zoek naar
een installateur?
Een eigen zonneboiler,
hoe begin je eraan?
Bereken het rendement
van je zonneboiler
Staat mijn zonnecollector
op de premielijst?

Zonneboilerweerbericht

Ontdek hier hoeveel personen met een zonneboiler vorige week bespaarden

De website www.InfoZonneBoiler.be is het objectieve infoplatform van sectorassociatie BELSOLAR dat een concreet en niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen die particulieren en professionelen over zonneboilers kunnen hebben. BELSOLAR is in 1998 opgestart als federatie van leveranciers van systemen op zonne-energie. De leden van BELSOLAR zijn gespecialiseerd in systemen voor actieve thermische zonne-energie of zonneboilers. Sinds 2010 maakt BELSOLAR deel uit van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken van België.

Copyright 2018 infozonneboiler.be