Energie besparen dankzij de zonneboiler

Een zonneboiler is een belangrijk middel om de opwarming van het klimaat tegen te gaan en uw woning energie-efficïenter te maken. Hij past in een integrale visie rond energiezuinig en milieuvriendelijk bouwen en wonen.

Er zijn nog vele andere mogelijkheden om uw woning milieuvriendelijk te maken. De meeste van die ingrepen zijn uitstekend te combineren met de installatie van een zonneboiler of zorgen –door water- en energiebesparing- dat uw zonneboiler nog efficiënter werkt.


Energieprioriteiten

Wanneer we een energiezuinige woning willen bekomen, zijn er 4 prioriteiten, in volgorde van belangrijkheid:

Prioriteit 1: Isoleer en ventileer uw woning goed

Prioriteit 2: Ga zelf zuinig om met water en energie

Prioriteit 3: Kies voor energiezuinige en energiebesparende toestellen

Prioriteit 4: Kies voor hernieuwbare energiebronnen


Uw zonneboiler en andere energiebesparende maatregelen

Bij het milieuvriendelijk maken van uw woning, is het belangrijk dat u eerst isoleert en vervolgens de andere energievraagstukken aanpakt. Bij nieuwbouw kan gekozen worden voor een totaalconcept waarin de  prioriteiten die hierboven vermeld staan systematisch worden aangepakt zoals bij de bouw van passiefwoningen en nulenergiewoningen. Maar ook als u de mogelijkheden of middelen niet hebt voor een dergelijk totaalconcept of kiest voor het verbouwen of renoveren van een bestaande woning tot een lage-energiewoning kunnen de vier prioriteiten u helpen bij het milieuvriendelijk maken van uw woning.

Omdat een zonneboiler gebruik maakt van zonne-energie, past hij in prioriteit 4. Maar het is duidelijk dat andere ingrepen in de verschillende prioriteiten en het plaatsen van een zonneboiler elkaar versterken. Door de energieprestatie van uw woning op verschillende vlakken te verbeteren zal het relatieve rendement van uw zonneboiler verhogen. En omgekeerd worden andere energiebesparende maatregelen efficiënter omdat u al een aanzienlijk deel energie bespaart door de keuze voor een zonneboiler.


Heb je vragen
over zonneboilers?
Op zoek naar
een installateur?
Een eigen zonneboiler,
hoe begin je eraan?
Bereken het rendement
van je zonneboiler
Staat mijn zonnecollector
op de premielijst?

Zonneboilerweerbericht

Ontdek hier hoeveel personen met een zonneboiler vorige week bespaarden
energie besparen zonneboiler hernieuwbare energiebronnen
energie besparen zonneboiler energiebesparing hernieuwbare energiebronnen energiebesparende maatregelen

De website www.InfoZonneBoiler.be is het objectieve infoplatform van sectorassociatie BELSOLAR dat een concreet en niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen die particulieren en professionelen over zonneboilers kunnen hebben. BELSOLAR is in 1998 opgestart als federatie van leveranciers van systemen op zonne-energie. De leden van BELSOLAR zijn gespecialiseerd in systemen voor actieve thermische zonne-energie of zonneboilers. Sinds 2010 maakt BELSOLAR deel uit van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken van België.

Copyright 2018 infozonneboiler.be