Meer dan 100.000 Belgische gezinnen kozen voor een zonneboiler…Duizenden Belgische gezinnen kozen inmiddels al voor een zonneboiler, wat hen een aanzienlijke energiebesparing opleverde. Bovendien maakte een zonneboiler hen minder afhankelijk van stijgende energieprijzen en fossiele brandstoffen. Gezinnen die de keuze voor een zonneboiler maken zetten de toon voor de toekomst en geven het voorbeeld aan volgende generaties.

Enkele gezinnen getuigen:


Voorbeeld voor onze kinderen

“We installeerden een nieuwe CV en wilden onze ecologische voetafdruk verkleinen. En ook besparen op onze energierekening.  Als jong gezin wilden we ook een voorbeeld geven aan onze twee kinderen. We besparen nu al maandelijks 25 euro op onze maandelijkse energiefactuur.  Het was een beetje afwachten hoeveel onze zonneboiler zou opbrengen maar we waren dus wel blij verrast. “

Familie V. uit Grimbergen
.

Tegen de trend in dalende energiefacturen

“Twee jaar geleden installeerden we een zonneboiler om ons water te verwarmen en gedeeltelijk onze vloerverwarming.   We hebben ook onze muren en ons dak geïsoleerd en hebben vloerverwarming geïnstalleerd.  We hebben eigenlijk alles gedaan wat we met dit huis konden doen om energie te besparen. We zagen al twee jaar na elkaar onze energierekening dalen terwijl onze vrienden en familie al die tijd klagen over duurdere verwarmings- en elektriciteitskosten. Veel vrienden zijn dan ook een kijkje komen nemen om te zien hoe we het hebben aangepakt.”  

Familie D-V uit Assebroek, Brugge
.

Altijd warm water

“We kozen onze zonneboiler omdat we wisten dat de fabrikant garant stond voor kwaliteit.  Op basis van de informatiebrochure die ik op hun website vond, was ik ook erg onder de indruk.  We hebben twee badkamers  en warm water op enkele kamers die nu verwarmd worden met een zonneboiler.  Die combineren we met een hoogrendementsketel die instaat voor de verwarming van ons hele huis. We berekenden dat we tot 60% konden besparen op de kosten voor warm water. Wanneer we kijken naar onze meterstanden geloven we dat we in die doelstelling gaan slagen. De combinatie van onze waterketel en de hoogrendementsketel zorgt ervoor dat we altijd voldoende warm water hebben.  We stonden ook wat onder druk van onze kinderen die op school veel horen over klimaatopwarming en CO2 (lacht)”

Patrick H. uit Diest.


Een zonneboiler, ook voor u?

Wie kiest voor een zonneboiler, kiest niet alleen voor het milieu maar ook voor zijn portemonnee. Door de kosten die u bespaart op het vlak van energie en de premies waarvoor u terecht kan bij de overheid of de beheerder van het elektriciteitsnetwerk, verdient een zonneboiler zichzelf terug. De leden van infozonneboiler.be hebben beslist een zonneboiler voor u die voldoet aan uw energie- en comfortbehoeften en garanderen een kwaliteitsvolle service. Check de ledensectie om kennis te maken met hun producten en diensten.Heb je vragen
over zonneboilers?
Op zoek naar
een installateur?
Een eigen zonneboiler,
hoe begin je eraan?
Bereken het rendement
van je zonneboiler
Staat mijn zonnecollector
op de premielijst?

Zonneboilerweerbericht

Ontdek hier hoeveel personen met een zonneboiler vorige week bespaarden
zonneboiler energie besparen premies zonneboiler
zonneboiler energie besparen energiebesparing premies zonneboiler

De website www.InfoZonneBoiler.be is het objectieve infoplatform van sectorassociatie BELSOLAR dat een concreet en niet-merkgebonden antwoord geeft op alle vragen die particulieren en professionelen over zonneboilers kunnen hebben. BELSOLAR is in 1998 opgestart als federatie van leveranciers van systemen op zonne-energie. De leden van BELSOLAR zijn gespecialiseerd in systemen voor actieve thermische zonne-energie of zonneboilers. Sinds 2010 maakt BELSOLAR deel uit van ATTB, de Associatie voor de Thermische Technieken van België.

Copyright 2018 infozonneboiler.be