Kostprijs zonneboiler

Wat kost een zonneboiler? Wanneer je overtuigd bent van het nut van dit duurzame en milieubewuste systeem, wil je natuurlijk ook de geschatte kostprijs te weten komen. Kom in dit artikel te weten hoe de prijs voor een zonneboiler is opgebouwd, wat de terugverdientijd is en hoe je de aankoopkosten wat kan drukken.

Offertes aanvragen

 

 

Hoeveel kost een zonneboiler?

De kostprijs van een zonneboiler hangt sterk af van de grootte (het volume) van het voorraadvat en de benodigde hoeveelheid zonnecollectoren (m²). Deze info wordt berekend aan de hand van je gezinsgrootte en je huishoudelijk warmwaterverbruik. Gemiddeld ziet het er als volgt uit:

GezinsgrootteInhoud voorraadvatKostprijs (incl. btw & plaatsing)
1 - 2 personen± 150 liter€ 2.500 à € 3.500
3 - 4 personen± 250 liter€ 4.000 à € 6.000
5 - 6 personen± 300 liter€ 5.000 à € 7.000

LET OP: bovenstaande prijzen zijn richtprijzen. Veel hangt ook af van het type zonneboiler, de bereikbaarheid om de zonnecollectoren en het voorraadvat te plaatsen, extra kap- en breekwerken (wanneer de vakman de leidingen bijvoorbeeld door verschillende kamers moet trekken), de arbeidskosten, enz. Wil je graag geïndividualiseerde offertes met prijzen voor zonneboilers ontvangen? Maak dan gebruik van onze gratis offertedienst.

 

Kostprijs zonneboiler

 

Druk de kosten met premies en subsidies

Een zonneboiler is een stevige, maar duurzame investering. Vandaar dat de overheid allerlei financiële voordelen voorziet voor mensen die willen bijdragen aan het nastreven van de energienormen. Vind hieronder beknopt terug van welke zonneboiler premies je kan genieten:

  • Premie van de netbeheerder: met deze premie van Fluvius kan je een deel van het totale factuurbedrag terugbetaald krijgen.
  • Totaalrenovatiebonus: deze bonus is enkel maar voor woningeigenaars die in 3 of meer energiebesparende maatregelen investeert. Een zonneboiler kan hier 1 van zijn. Het premiebedrag verhoogt evenredig met het aantal investeringen die je doet.
  • Gemeentelijke subsidies: bepaalde gemeentes voorzien een financiële tegemoetkoming voor mensen die een zonneboiler plaatsen. Dit is dus sterk afhankelijk van de stad waarin je woonachtig bent. Win dus zeker advies in bij je lokale stadsdienst.
  • Verlaagde btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kan je de installatie van een zonneboiler laten uitvoeren aan 6% ipv 21%. Op voorwaarde dat je de werken laat uitvoeren door een erkend installateur.

TIP: meer info over het bedrag, de voorwaarden en aanvraagprocedure van deze zonneboiler premies en financiële voordelen vind je in het artikel ‘premie zonneboiler‘ op zonneboiler.be. Ook belangrijk om te weten is dat je enkel aanspraak kan maken op deze financiële voordelen als je de zonneboiler laat plaatsen door een erkend installateur.

 

Terugverdientijd zonneboiler

De gemiddelde terugverdientijd van een zonneboiler bedraagt 8 à 20 jaar. Als je weet dat een zonneboiler ongeveer 25 à 30 jaar meegaat, is het dus zeker een interessante investering als je wil genieten van milieubewuste en duurzame energie.

 

Offertes voor een zonneboiler ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.